Menu

Autorskie menu pełne smaku

Selekcja tatarów

Tatar z tuńczyka z granatem, szczypiorkiem, czerwoną cebulką, sezamem, sosem teriyaki oraz sałatką z wakame  49 PLN
Tatar z wołowiny z gorczycą, szalotką, pikantnym ogórkiem i majonezem grzybowym oraz chipsami z topinamburu  49 PLN
Tatar z sarny z piklowaną cebulą, gorczycą, zielonym pomidorem, wędzonym żółtkiem i jadalnym mchem  56 PLN
Tatar z pieczonego i piklowanego buraka z sosem z wędzonych śliwek, pieczonym topinamburem, migdałami i musem chrzanowym z kozim serem  39 PLN

Przystawki zimne

Marynowany filet z oryginalnego matiasa holenderskiego z sałatką z polskich jabłek i kopru włoskiego, kwaśną śmietaną z chrzanem i chipsem chlebowym 39 PLN
Selekcja sałat z grillowanym serem korycińskim, prażonymi nasionami, dressingiem śliwkowym i polskim serem Bursztyn  39 PLN
Carpaccio z jelenia z autorskim sosem z trawą żubrową i miodem sosnowym, prażonymi kaparami, rukolą i polskim serem Bursztyn  59 PLN
Rilletes z kaczki z truflą na grillowanej chałce z pigwowcem i marynowaną cebulką 43 PLN

Przystawki ciepłe

Smażone krewetki z mulami, kałamarnicą,  ndują i sosem a’la tom yam 69 PLN
Gulasz z gęsich podrobów w sosie maderowym zapiekany pod ciastem francuskim  52 PLN

Dania na kamieniach lawowych

Polędwica wołowa podana z sosem pieprzowym, masłem ziołowym i majonezem grzybowym 109 PLN
Polędwica z tuńczyka podana z miodem chili, oliwą cytrynową i sałatką z wakame 109 PLN

Dania główne

Kulbin pieczony z duszoną czarną soczewicą, warzywami stir fry i sosem ze skorupiaków  89 PLN
Sum w ziołowej panierce panko z purée ziemniaczanym i warzywami w tempurze z teriyaki i miodem chilli  79 PLN
Połówka pieczonej kaczki z pampuchem, sosem naturalnym z czekoladą i ciemnym piwem, karmelizowanymi burakami z dynią  78 PLN
Stek Tomahawk ze schabu z domowymi kopytkami w sosie z suszonych grzybów oraz zasmażaną kiszoną kapustą  73 PLN
Policzki z dziczyzny duszone z warzywami korzeniowymi z purée ziemniaczanym, sosem naturalnym oraz spring rollem z czerwoną kapustą  82 PLN
Linguine z krewetkami, mulami oraz kałamarnicą w sosie z pieczonych pomidorów i czarnych oliwek  68 PLN
Canelloni z pora z szarpanym jackfruitem, wędzonym tofu i sosem paprykowym zapiekane pod wegańskim beszamelem  64 PLN

Zupy

Homarowa z krokietami z krewetek, sambalem, selerem naciowym i oliwą koperkowa  43 PLN
Rosół królewski z uszkami z pieczoną kaczką oraz grzybami  32 PLN
Zupa krem z dyni na mleku kokosowym z chilli i imbirem z pestkami słonecznika i oliwą cytrynową  29 PLN

Desery

Tartaletka ze śliwkami w czerwonym winie podana na ciepło z lodami waniliowymi 29 PLN
Sernik z dodatkiem koziego sera z marmoladą z polskiej czeremchy  29 PLN
Beza z owocami i sosem malinowym  29 PLN
Bursztynowy ze słonym karmelem, wanilią , szafranem i sosem mango-marakuja 34 PLN

 

Poznaj naszą kartę
Pobierz kartę menu